NAŠE OSEBNE ZGODBE


DIAGNOZA LEVKEMIJA JIM NI VZELA POGUMA

Šest članov in članic Združenja L&L je spregovorilo o tem, kako so se soočili z diagnozo kronična mieloična levkemija in kakšen je njihov vsakdan z boleznijo. Njihove izjave si lahko ogledate v naslednjem video posnetku:
Vsakdan bolnikov s kronično mieloično levkemijo
Moje potovanje se je začelo davnega leta 2003. Življenje me je pripeljalo  pred bridko preizkušnjo, ki je spremenila moj pogled na okolje in ljudi, ki me obkrožajo. Od leta 2003 sem po poti, ki se je začela s tistim prvim korakom v zeleno stavbo na Zaloški, prehodil že tisoč milj.


Potovanje je lepše,  udobnejše in predvsem manj stresno. Ko postane stresno, sedem in razmislim, kako bi ravnal pred boleznijo in kako po njej. Občutek imam, da se zadeve po razmisleku kar same po sebi uredijo

Matej Pečovnik, zbolel za Hodgkinovim limfomomPisalo se je leto 2006, bili smo decembra. Po obisku hematološkega oddelka, kamor sem bila napotena, sem prejela izvide z diagnozo kronične limfocitne levkemije, stadij A. Gledala sem izvide, po glavi pa so se mi podile misli: »Torej imam raka. Kaj pa zdaj? Zakaj ravno jaz? Pa saj to ni mogoče, gotovo sanjam. Ne morem se kar posloviti od življenja…« To so bili tisti prvi občutki, ko se človeku svet dobesedno obrne na glavo.


Preberi več >>

Sonja Mejač, zbolela za kronično limfocitno levkemijo
Sobna kolesa in tekalna steza predani v uporabo bolnikom s krvnimi raki


28. junij 2016 – Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo je, skupaj s predstavniki Kliničnega oddelka za hematologijo v UKC Ljubljana, v uporabo predalo pripomočke za nadzorovano telesno vadbo bolnikov. Nakup 8 sobnih koles, dveh parov pedal za sedeče poganjanje in tekalne steze blagovne znamke Kettler podpira prizadevanja strokovnjakov Kliničnega oddelka za hematologijo UKC LJ za celostno obravnavo bolnikov s krvnimi raki, katerih zdravljenje zahteva agresivne kemoterapije ali presaditev kostnega mozga in zato dolgotrajno hospitalizacijo v bolnišnični izolaciji. Tako bodo več kot 2.000 najtežjim bolnikom iz vse Slovenije, ki se letno zdravijo na Kliničnem oddelku za hematologijo ljubljanskega UKC, zagotovljene dodatne možnosti za boljši izid zdravljenja ter lažjo in hitrejšo rehabilitacijo.


Preberi več >>>