NAŠE OSEBNE ZGODBE


DIAGNOZA LEVKEMIJA JIM NI VZELA POGUMA

Šest članov in članic Združenja L&L je spregovorilo o tem, kako so se soočili z diagnozo kronična mieloična levkemija in kakšen je njihov vsakdan z boleznijo. Njihove izjave si lahko ogledate v naslednjem video posnetku:
Vsakdan bolnikov s kronično mieloično levkemijo
Moje potovanje se je začelo davnega leta 2003. Življenje me je pripeljalo  pred bridko preizkušnjo, ki je spremenila moj pogled na okolje in ljudi, ki me obkrožajo. Od leta 2003 sem po poti, ki se je začela s tistim prvim korakom v zeleno stavbo na Zaloški, prehodil že tisoč milj.


Potovanje je lepše,  udobnejše in predvsem manj stresno. Ko postane stresno, sedem in razmislim, kako bi ravnal pred boleznijo in kako po njej. Občutek imam, da se zadeve po razmisleku kar same po sebi uredijo

Matej Pečovnik, zbolel za Hodgkinovim limfomomPisalo se je leto 2006, bili smo decembra. Po obisku hematološkega oddelka, kamor sem bila napotena, sem prejela izvide z diagnozo kronične limfocitne levkemije, stadij A. Gledala sem izvide, po glavi pa so se mi podile misli: »Torej imam raka. Kaj pa zdaj? Zakaj ravno jaz? Pa saj to ni mogoče, gotovo sanjam. Ne morem se kar posloviti od življenja…« To so bili tisti prvi občutki, ko se človeku svet dobesedno obrne na glavo.


Preberi več >>

Sonja Mejač, zbolela za kronično limfocitno levkemijo
Združenje L&L sodelovalo na evropski konferenci nevladnih organizacij o plazmocitomu (MPE) – Kristina Modic izvoljena v predsedstvo MPEOd 28. do 30. oktobra 2016 je v Madridu potekala letna konferenca in skupščina evropske mreže nevladnih organizacij za pomoč bolnikom s plazmocitomom, t.i. Mieloma Patients Europe (MPE). Združenje L&L že več let aktivno sodeluje v tej mreži in z veseljem vam sporočamo, da je bila na tokratni skupščini v predsedstvo MPE izvoljena izvršna direktorica Združenja L&L Kristina Modic. Konference se je udeležila podpredsednica L&L Milena Remic, ki je tam predstavila delovanje Združenja L&L. S klikom na sliko si lahko ogledate video poročilo s konference


Preberi več >>